Het koor

Het koor treedt regelmatig op (korenfestival, concert) en verleent van oudsher ook medewerking aan kerkdiensten in de regio. Tijdens projecten zijn gastleden welkom om een gedurende een periode mee te zingen. Traditiegetrouw wordt een dergelijk project afgesloten met een concert/optreden. Mocht je daarvoor belangstelling hebben, houd dan onze agenda in de gaten!
Momenteel is er mogelijkheid om als invaller in stemgroep bas of hoge sopraan deel te nemen aan het Alphens Korenfestival op zaterdag 13 mei. interesse? stuur mailtje naar info@kamerkoorcanticumnovum.nl

Plezier en ambitie gaan bij ons koor hand in hand. Ontspannen zingen staat hoog in het vaandel, daarnaast streven we ook naar een mooi eindresultaat. Om die reden wordt van de leden verwacht de muziek thuis in te studeren.
Ons repertoire bestaat onder andere uit stukken van Purcell, Gjeilo, Dowland, Jenkins, Rutter, Morley. 
Momenteel repeteren we ter voorbereiding van de dienst in Leimuiden de volgende stukken: Sepulto Domino (Jan D.Zelenka), Ecce quomodo moritur iustus (J.Handl), O vos omnes en Una hora (T.Luis de Victoria). 

Op het moment hebben we 16 leden; 5 sopranen, 6 alten, 4 tenoren en 1 bas. We zoeken dringend nieuwe bassen en een hoge sopraan. Zangervaring is vereist, maar mocht je dat beperkt hebben en wel heel graag bij een kamerkoor willen zingen, kom dan langs tijdens een repetitie om de sfeer te proeven en een idee te krijgen van ons repertoire en niveau. Aanmelden kan door mailtje te sturen naar info@kamerkoorcanticumnovum.nl.

Repetities zijn op woensdagen van 20:15 – 22:00 in de Hervormde kerk (Dorpsstraat 64) te Hazerswoude-Dorp.
De historische Dorpskerk wordt in de winter niet verwarmd maar de goede akoestiek verzacht dit ‘leed’. 
Voorafgaand aan de repetitie drinken we met elkaar koffie/thee in ‘de Regenboog’.

Onze leden zijn afkomstig uit Gouda, Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Leimuiden, velen van hen rijden met elkaar mee naar repetitie en uitvoeringen.

Reacties zijn gesloten.